הלוואות סטודנטים מהוות תחום משמעותי מאוד בשוק האשראי הצרכני בישראל, ובעולם המערבי כולו. אמנם ההשכלה הגבוה בישראל לרוב אינה יקרה כמו בארה”ב למשל, אך החיים כסטודנטים הם כן יקרים מבחינת הזמן הפנוי לעבודה לעומת הזמן הדרוש ללימודים. בנקים, חברות חוץ בנקאיות וחברות כרטיסי אשראי כולן מציעות מסלולי הלוואה לסטודנטים המיועדים או למימון הלימודים עצמם או למימון החיים במהלך הלימודים. ננסה לעשות קצת סדר בתחום הרחב ולעיתים סבוך הזה.
סוגי הלוואות סטודנטים
- הלוואה לסטודנטים על בסיס מודל של הסדר תשלום בין הגוף המלווה למוסד הלימודים.
- הלוואה למימון שכ”ל הכוללת פיצול של שובר התשלום למוסד הלימודים לכמה תשלומים – לעיתים במודל של הלוואה לסטודנטים ללא ריבית והצמדה אפילו.
- הלוואות לכל מטרה ועבור סכומים שיכולים להיות גבוהים יחסית – כאשר מקובל ליישם מודל בו מתחילים להחזיר את ההלוואה רק לאחר 3 שנים (משך זמן ממוצע להשלמת תואר ראשון).
- הלוואה לרכב לסטודנטים – נכלל גם תחת המודל של הלוואה לכל מטרה וגם כמסלולים ייעודיים ועצמאיים (כמו למשל בפיתרון הקיים במסגרת הלוואה לסטודנטים אוצר החייל).
לקבלת הצעה להלוואה בתנאים מועדפים
באופן כללי מבחינת סכומים, בכל הנוגע אל הלוואה לסטודנטים תוכלו לצפות לקבל סכום מקסימאלי של עד 100,000 במודלים של הלוואות לכל מטרה – בעיקר במערכת הבנקאית אך גם במקרים מסוימים של הלוואה חוץ בנקאית לסטודנטים. מבחינת הלוואות למימון שכ”ל, אפשר לקחת הלוואה כללית לצורך העניין, אבל לרוב ההלוואות המשתלמות ביותר הן אלו הניתנות כנגד שובר שכ”ל של המוסד האקדמי בו אתם לומדים. הגופים המלווים, בעיקר הבנקים במקרה זה, מתייחסים לסטודנטים כאל לקוחות עתידיים בעלי פוטנציאל הכנסות איכותי וחיובי מאוד ולכן מעניקים להם הלוואות בתנאים מועדפים ונוחים ושלל הטבות נוספות.